Субота, 27.02.2021, 05:31 | Головна | Реєстрація | Вхід | |||||
Цікава математика |
Меню сайтуПошукКалендар
ГодинникДрузі сайтуi8 СтатистикаОнлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
![]() Як вибрати овочі без нітратів
Визначити
вміст нітратів в овочах або пучку зелені на око дуже важко. Проте за роки
«роботи» з ними, фахівці помітили деякий взаємозв'язок між кількістю застосованої
хімії і зовнішнім виглядом овочів. У чому він полягає? ОЗНАКИ «ПОРУШНИКА»
СТРУКТУРА І СВІЖІСТЬ. Квола зелень - ознака того, що її примушували рости
швидко. А це в найкоротші терміни можна зробити тільки за допомогою нітратів.
Тому, якщо ви візьмете в руку пучок (петрушки, цибулі, салату) вертикально, а
він тут же нахилитися убік, то перед вами той самий «порушник». ![]() Крім того, врахуйте наступне. Здорові овочі рясніють антиоксидантами, завдяки яким частково нейтралізується негативний вплив на наш організм нітратів. Але чим овоч менш свіжий, тим менше в ньому антиоксидантів. Тому намагайтеся робити покупки зранку - так більша ймовірність того, що на прилавках супермаркету або ринку, лежать овочі свіжіші. При цьому звертайте увагу на «хвостики» у овочів і «ніжки» у зелені – чи не підсохлі вони, перевірте їх на пружність шкірки і листя. РОЗМІР. Через високі дози нітратів один овоч може вирости непомірно
великим, тому що «хімія» подіяла на нього як стимулятор росту, інший - навпаки
вродити менше середньостатистичного розміру родичів, оскільки «перегорів» на
завищених дозах підгодівлі. Тому краще вибирати «вітамінку» звичайних
габаритів. Вони залежать від сорту, але кожен з нас з літа в літо купує
овочі та фрукти. Згадуйте і порівнюйте. Скажімо, листя шпинату від
природи - не більше яйця. А петрушка, яка виросла на ґрунті без «хімії» -
не вище 15 см. КОЛІР І ЗАПАХ. Занадто світлий або нерівномірний колір овочів і зелені, як
правило, списують на те, що вони росли не під цілющим сонечком. Ось,
мовляв, і фотосинтез не той, а звідси і блідість. Безсумнівно, такий
зв'язок є, але якщо «вітамінка» при цьому має звичайний розмір, то, швидше за
все, вона напхана нітратами. Зв'язок такий: високі дози нітратів
стимулюють швидкий ріст, а от дозріти «вітамін» не встигає, і це його видає. З
цієї ж причини «нітратні» овочі не пахнуть або пахнуть слабо. А вже якщо
від нього тхне металом, то сумнівів немає - хімія в ньому в надлишку. ![]() СВОЄ - КРАЩЕ
Краще купувати товар вітчизняного виробника. Логіка така: чим більше підгодівлі, тим довше зберігаються овочі. А так як українським аграріям, на відміну від зарубіжних, не потрібно вести свою продукцію далеко і стояти днями на розмитнення, то не потрібно й перегодовувати «хімією». |
||||
![]() | ![]() |
Copyright MyCorp © 2021 | Конструктор сайтів - uCoz |
![]() ![]() |