Субота, 20.04.2024, 11:25 | Головна | Реєстрація | Вхід | |||||
Цікава математика |
Меню сайтуПошукКалендар
ГодинникДрузі сайтуi8 СтатистикаОнлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
Все про оливкову олію
Останнім часом оливкова олія завоювала величезну популярність в різних
куточках земної кулі. Навіть там, де не ростуть оливкові дерева, з плодів
яких одержують цей надзвичайно цінний продукт. Що ж являє собою оливкова олія? Оливкова олія належить до розряду рослинних масел. Цінність олії полягає,
перш за все, в її складі, куди входять поліфеноли, вітаміни, антиоксиданти,
суміш тригліцеридів мононенасичених жирних кислот. Зокрема, велика
кількість ефірів олеїнової кислоти.Виробляють оливкову олію в середземноморських країнах: Греції, Італії, Іспанії, Франції та інших. У цих місцях люди з давніх часів отримували оливкову олію з плодів оливи європейської (лат. Olea еігораеа). За старих часів оливкову олію називали прованським маслом або дерев'яним. Перші відомості про нього і його унікальні властивості збереглися з часів Стародавнього Риму і Древньої Греції. У чому користь оливкової олії? В даний час вчені отримали науково підтверджені докази користі оливкової олії. Вона
широко використовується в дієтології, косметології, кулінарії, при виготовленні
мила.Саме ненасичені жирні кислоти при регулярному прийомі оливкової олії знижують рівень «поганого» холестерину в крові людини. Одночасно підтримуючи рівень «хорошого» холестерину. Тому оливкову олію рекомендують вживати в їжу, перш за все, людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями. Олія з плодів оливкового дерева містить у своєму складі вітамін Е, який сприяє засвоєнню вітамінів К і А. Що, в остаточному підсумку, стимулює обмінні процеси, регенерацію тканин і призводить до омолодження всього організму. Недарма її називають «олією молодості і краси». Наявність величезної кількості мононенасичених кислот робить його незамінним у харчуванні дітей. На думку британських вчених ці кислоти, яких найбільше міститься у сорті Extra Virgin, нагадують жири в жіночому грудному молоці. Тому вживання оливкової олії сприяє розвитку і зміцненню кісткової тканини у дітей. Доведена
користь оливкової олії для зменшення ризику захворювання раком, зокрема, раком
грудей і раком товстого кишечника. Вітаміни та антиоксиданти, яких дуже
багато в оливковій олії, успішно борються з вільними радикалами, перешкоджають
мутації клітин в організмі.Оливкова олія - дуже
корисний дієтичний продукт. Але це жир. Він надзвичайно
калорійний. Тому, як будь-який інший жир, його треба з обережністю вживати
людям, які дотримуються дієтичного харчування. Здорові люди можуть щодня
з'їдати 1-2 ложки оливкової олії, не завдаючи шкоди своєму
здоров'ю. Корисно заправляти нею салати із зелені, наприклад салат із
зеленою квасолею, куркою і корейської морквою. Види оливкової олії.
Існують різні види або сорти оливкової олії. Це:- Pure olive oil і Olive oil, які є сумішшю очищеної і натуральної олії (в різних пропорціях); - Virgin olive oil і Extra-virgin, які виготовляють виключно з натуральної олії. Вони відрізняються лише кислотністю (у Extra-virgin olive oil вона значно нижча). Найкращим сортом визнана олія Extra-virgin olive oil. Є ще сорти: - Olive-pomace oil, яка, по суті, не є чистою оливковою олією. Це очищена жмихова олія. Нерідко її змішують з натуральною олією. В основному, вона йде на виготовлення випічки. - Lampante oil. Це, так звана, технічна олія. Вона не використовується в їжу. Застосовується в промислових цілях. Якщо ви хочете жити довго і бути здоровими, прислухайтеся до рекомендацій медиків і включіть в свій щоденний раціон оливкову олія. При нинішньому різноманітті кулінарних рецептів салатів, закусок і других страв з застосуванням оливкової олії - це зовсім не складно! Ваш організм буде вам вдячний! |
||||
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz |