Середа, 24.04.2024, 23:30 | Головна | Реєстрація | Вхід | |||||
Цікава математика |
Меню сайтуПошукКалендар
ГодинникДрузі сайтуi8 СтатистикаОнлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
Кульбаба - еліксир життя
В середині весни, коли пора
свіжих овочів і фруктів ще не наступила, наш організм відчуває потребу в
додатковому вітамінно-мінеральному підживленні. Кульбаба багата такими
корисними речовинами, як яблучна кислота, вітаміни С, В1, В2, РР, каротин,
залізо, кальцій, магній. Рослина стимулює функції нирок і печінки,
сприятливо впливає на сполучну тканину, покращує кровопостачання, сприяє
виведенню шлаків з організму, поліпшує загальний стан. Кульбаба містить
білий молочний сік, гіркий на смак. Виявляється, гіркий смак соку надає
глікозид тараксацин, друг нашої імунної системи, який стимулює утворення
лейкоцитів Кульбабова чистка. На зміну сезонів навесні і восени добре проводити курс очищення організму від
шлаків за допомогою кульбаби: 2 рази на день пити по чашці чаю з кульбаби
(використовують всі частини рослини) або приймати по 1 столовій ложці соку
кульбаби(можна купити в аптеці). Курс повинен тривати 4-6 тижнів. Після
такого очищення Ви відчуєте себе здоровим і молодшим. Квіти. Квітки кульбаби широко застосовують в косметології для позбавлення від
веснянок і пігментних плям. Коріння. Його застосовують при лікуванні цукрового діабету. Соком свіжого кореня
протирають мозолі і бородавки. Настій кореня кульбаби допоможе при екземі
і вуграх.Листя. Препарати з листя рекомендовані при хворобах печінки, сечового міхура, подагрі
та ревматизмі.Вітамінне меню з кульбаби. При недокрів'ї та авітамінозі. Дрібно порізати взяті в рівних частинах листя кульбаби, петрушки і кропу. Полити
оливковою олією, посолити і поперчити за смаком. Для надання більш
пікантного смаку скропити салат свіжим лимонним соком і заправити коктейльним
соусом. Можна також додати молоду редиску, зелену цибульку або свіжі
огірки.100 г листя кульбаби дрібно порізати, злегка обсмажити на маслі. При бажанні можна додати помідор, болгарський перець, цибулю, петрушку і кріп. Посолити і поперчити за смаком, залити збитими яйцями (3-4 шт.) і підсмажити. Порада: для того щоб з листя кульбаби вийшла вся гіркота, перед початком приготування потрібно витримати їх близько півгодини в солоній воді. Для збудження апетиту. Одну столову ложку подрібнених коренів або листя рослини залити двома
склянками окропу і залишити на ніч. На наступний день випити настій в три
прийоми за 20-30 хв. до основної їжі.Медове варення. 200 г свіжозібраних квіток кульбаби ретельно промити у холодній воді, очистити
від зеленого квітколожа, помістити в емальовану каструлю. Додати дрібно
натертий лимон, 10 вишневих листочків. Залити 500 мл окропу і варити на
повільному вогні близько 10 хвилин. Настояти протягом доби, процідити. Підігріти
варення, розчинити в ньому 750 г цукру і варити близько 30 хвилин.Порада: кульбабу для варення краще збирати в травні - в сонячний полудень, коли вміст нектару в квітках максимальний. Наша порада. Збирати квіти і листя кульбаби найкраще навесні (в квітні-травні), ближче до полудня. Коріння рослини збирають як навесні, так і восени. Кульбаба має властивість накопичувати в собі шкідливі речовини з повітря і ґрунту, тому збирати рослини потрібно ті, що ростуть подалі від цивілізації. |
||||
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz |