Субота, 27.02.2021, 04:36Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Годинник


Друзі сайту

i8

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Курси валют

Информер курса доллара, евро и рубля, а также кросс-курса евро в долларах

Допомога сайту

Допомога сайту''

Рекламний блок

SEO sprint - Всё для максимальной раскрутки!
Горіхи і насіння. Чи їсти і скільки?


(Дієта приматів, або як дізнатися, що нам слід їсти).
    Автори перших робіт з сироїдіння і натуральній гігієни намагалися з'ясувати, якою має бути ідеальна дієта людини. У пошуках відповіді вони вивчали раціон приматів, оголошених наукою нашими «найближчими родичами», сподіваючись таким чином знайти в харчуванні цих волохатих створінь меню, найбільш адекватне для тих, хто прагне відповідати законам Природи.
     Але людиноподібних приматів ставало все менше, а витрати і труднощі подорожі були настільки великі, що ідея нанести їм в гущі джунглів візит з практичної точки зору здавалося недоцільною. Обмежилися тим, що вивчили кілька зоологічних досліджень, які були проведені на той момент.
    У якийсь із цих книг було сказано, що примати харчуються фруктами, овочами, горіхами і насінням. Це твердження не здивувало наших багатообіцяючих натуристів. Хіба не ці самі продукти найприємніше на смак в сирому вигляді? Все інше - зернові, молочні продукти, м'ясо і т. д. - стає смачним тільки після обробки і додавання приправ, соусів і т. п. Зате фруктами, овочами, горіхами і насінням можна насолоджуватися в їх природному вигляді.
    Міркуючи таким чином, ранні вегетаріанці, прихильники натуральної гігієни і сироїди при кожній нагоді заявляли, що фрукти, овочі, горіхи та насіння в сирому вигляді становлять природну дієту людини.
    Однак з тих пір багато минуло часу, і картина значно ускладнилася. Ми дізналися, що горили харчуються в основному зеленню і майже не їдять фруктів, горіхів і насіння. Орангутанги ж споживають в основному фрукти, дуже мало горіхів і трохи зелені. Також і раціон бонобо на 80% складається з фруктів і майже не містить горіхів і насіння.
Проблеми, викликані надлишком горіхів.
    Ряд авторів почали сумніватися в корисності горіхів для сироїда. Їх побоювання не ґрунтувалися на наукових даних, просто вони помітили, що зловживання горіхами викликає проблеми у них самих і у їхніх пацієнтів.
    Проте завжди знаходилися апологети горіхового харчування, які керувалися, головним чином, тим, що це єдиний продукт в раціоні сироїда, в якому міститься багато білка. Щоб заспокоїти свої страхи з приводу білкового дефіциту, ми щодня поглинали горіхи, навіть не підозрюючи, що вони багаті аж ніяк не білками, а жирами.
Герберт Шелтон і інші сироїди рекомендували 100-120 м. горіхів в день - це повна жменя мигдалю (50-70 штук). В результаті жири складуть 50-60% від загальної калорійності нашого добового раціону. Це набагато перевищує рекомендоване співвідношення. Не кажучи вже про те, що далеко не кожен організм здатен кожен день справлятися з такою кількістю горіхів.

 Французький пропагандист натуральної гігієни Albert Mosseri писав: «Я спостерігав незліченні проблеми і навіть справжні нещастя внаслідок такого вживання горіхів: проблеми з шкірою, запаморочення, слабкість, погіршення травлення, інфекції сечовидільної системи, гнійні виділення, рясне сечовипускання і неприємний запах сечі, погіршення зору,короткозорість, чутливість до холоду, сонця і світла, неуважність, метеоризм і т. д.Я відразу ж зрозумів, що Шелтон, мій кумир протягом багатьох років, при всій своїй геніальності, допустив в цьому питанні жахливу помилку ».
Що ми бачимо в природі.
     Сироїди люблять говорити про «природне» і «неприродне». Так яке ж місце займають горіхи в природній дієті людини? Перше, що прийшло мені в голову, коли я задумався над цим: горіхи - їжа сезонна. Вони зберігають свіжість лише 2-3 місяці на рік. Потім я виявив, що горіх свіжий і горіх сушений - це дві великі різниці. Сушені горіхи втратили свою природну воду, концентрація жирів і білків підвищилася, тому вони більш калорійні. Але хіба це природно - їсти горіхи в такому вигляді?
Одного разу в Іспанії я мав можливість спробувати свіжий, прямо з дерева, мигдаль. Це була їжа богів - хрустка, вершково-ніжна і соковита незважаючи на маслянистість. «Ого, - подумав я, - так ось якими ми повинні їсти горіхи!» Ті ж горіхи, які ми купуємо в магазинах здорової їжі, сушать (найчастіше при високих температурах), заморожують на складах і зберігають багато місяців. Це вже не свіжі горіхи.

     Тим, хто люблять порівнювати нас з плодоїдними тваринами, буде цікаво ознайомитися з раціоном людиноподібних мавп. Більшість з них харчується в основному фруктами та зеленим листям, а горіхи їдять тільки в сезон кілька місяців на рік. Горили, найбільші й сильні з мавп, не їдять горіхів. Орангутанги їдять їх зрідка, тільки коли зможуть роздобути. Бонобо їдять горіхи рідко.
    Думаю, що перший час при харчуванні живими продуктами не варто обмежувати себе в горіхах і насінні. Але з часом (кілька місяців, рік, може, й більше), варто подумати про зменшення (або відмову) частки горіхів, насіння в раціоні і збільшенні частки свіжих фруктів.
    На початковому етапі (близько двох місяців), важливо перейти на сироїдіння, не зірватися на варену їжу. Пізніше, коли ми спокійно контролюємо себе і звикаємо до натуральної їжі, можна переходити на моноїдіння і т.д. Тому, я думаю, що особливо перші місяці горіхи важливі через їх здатність давати відчуття насичення, калорійності, смаку.
    З книги Frederic Patenaude. The Raw Secrets.

Copyright MyCorp © 2021 | Конструктор сайтів - uCoz
Яндекс.Метрика Счетчик тИЦ и PR Счетчик тИЦ и PR